cik Iffa Bercerita

cik Iffa Bercerita =,=

Thursday, 21 March 2013

RESULT . LEGANYA HEHEHE !

Assalamualaikum . .

ase-ase lame x update kan ? hehe . biar la nak kate busy pon x,tapi gitu la . hehe . fuhhhhhhh . ifa rase legaaaaaaaaaaaaaaa sesangat sangat . Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah . bersyukur sangat2 dkt Allah yg memakbulkan doa ifa slme ni . terima kasih kat cikgu2 dan ibu and abah and kawan2 jugak ! sumpah ifa pon x percaya and rase mcm mimpi je smlm ! walaupon xdpt straight A tapi ifa dh bersyukur dgn result ifa . ifa pon target 5A je and alhamdulillah target ifa kali ni mengena . hehe . result mse UPSR and PMR ifa pon xsbrpe . tapi kali ni ifa nk tgk sgt ibu and abah tersenyum dengan result ifa , and ifa dah brjaya buat mereka happy ! ini hadiah angah untuk ibu and abah . bg ifa bkn senang tuk ifa dpt 5A , last year terlalu byk tekanan dan dugaan yg ifa dpt . ifa pon ase give up dgn bljar , tp makin dugaan yg dtg , makin kuat smngt ifa nk lawan semua tu . air mata ? x payah ckp la , tiap2 hari duk mnangis and mengadu kt ibu . ifa tgk ibu pon manusia yg tabah dan kuat , ifa pon nak jadi mcm ibu . sebab tu ifa bangkit semula and nak bg kejayaan ni utk ibu and abah . terima kasih la kat org yg penah hina aku dan family , ckp aku itu ini , xpe la . ckp la apa yg korang nak ckp , yg pnting aku bahagia dgn semua usaha aku slme ni . and aku x pernah menyusahkan MUNG ! hahaha . aishhhh.. sbelum g skolah dh dpt msj dri kawan ckp yg aku dpt 5A,cikgu umum nama naik ke pentas . tapi sayang aku lambat smpai ke skolah . hahaha . mse tahu dh dpt brpe trus bg tahu ibu,mse tu ibu duk masak kt dapur . nmpk ibu tersemyum and mata dah berair . and ibu ckp ' ibu ada mimpi 2 3 hari yg lps yg angah boleh 5A,tapi ibu xmo bising2,ibu diam kan dulu cite sal mimpi ibu,xsangka mimpi ibu jadi kenyataan' ! Allah dah bg petunjuk kt ibu yg aku dpt 5A . kuasa Allah kan ? Allahuakbar ! masih pnjg perjuangan aku,bkn smpai di SPM je . kpd adik2 yg nk exam jgk , segala dugaan yg datang jadikan semua tu sbgai kekuatan utk kita lawan semua tu . jgn give up , byk pergi jmpe cikgu , n jgn tinggal solat ! and kata-kata utk diri aku sndiri yg aku xpernah lupa ialah ' BERJUANG HABIS-HABISAN ' . utk kawan-kawan ifa juga tahniah dgn result korang ! korang dah buat terbaik ! ifa doa kan korng murah rezeki dan slmat maju jaye ! goodluck guys ! :)  thanks utk semua orang yg aku sayang yg ada di sisi aku smpai skrg ! thanks alot ! :)