cik Iffa Bercerita

cik Iffa Bercerita =,=

Saturday, 30 June 2012

semoga kekal abadi =')

assalamualaikum..


td on9 facebook..terbaca la komen2 org yg komen sal gmbo tu..bile bace ase nk ngis..ya allah,betapa ramainye yg mndoakan kbhagiaan kita org..really appreciate it..but,sometimes i feel very sad..why ? aku pom xthu nk ckp cm ne..tipu la lau ckp aku xsedih dgn pe yg dh trjdi antra kita org kn..sedih gile nsib baik xjdi gile..seriously,hati msih sayang.rindu,cinta and really need him in my life..semakin hari semakin bertambah2 perasaan tu wlau pom kita org lm keadaan cm ni..when i have special relationship with him,everything is changed..my parents and my family like him so much..semua org suka n rmai yg mndoakn kbhgiaan kami..hope doa2 yg korang doakn sume tu akn mnjdi knyataan and you will be my mine dear..wlau pom takdir kita cm ni,hope awk yg akn dtg lm hidup sy one day t..hope that..insyaallah and amin..sy harap perasaan awk kt sy xpernah berubah and still cam dulu..wlau pom kita cm ni sy tetap happy wlau pom kdg2 tetap ada kesedihan yg timbul dri hati..apa yg awk xsuka sy x buat,sy still ikut..awk xsuke sy chat dgn dak laki,komen2 ngn bdk laki,komen status dak laki..sy still ikut..sy thu awk xsuka..tp tu je care sy nk tnjuk kt awk,im still love you and still dgr pe yg awk xprnh suka time kte cple..sy xpernah ase nk cri pnggnti awk cbb sy still nak awk..sy hrp jdoh kita berkekalan and sy tetap tnggu awk..i love you awak <3 <3 <3  =')

Friday, 22 June 2012

HARGAILAH ORANG YANG MENYAyANGI KITE :')

assalamualaikum . .


Biler kiter syg org tu,
Kita tnggu dia lame pn x per,
Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2...
Ati kate ala,adatlah ada yang mnunggu & d’tnggu...

Biler kiter syg org tu,
Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bsn,
Tp biler kite bosan,ada dia lyn kiter???
Ati kate,x pe dia busy kott!!!
Biler kiter syg org tu,
Kita gdh ngan dia,kita dim jea...
Tp dia heboh 1 dunia...
Ati kate x pe,dia tension tue...

Biler kiter syg org tue...
Kita kol nak ckp ngan dia...
Tp dia bg phone kat org len atau matikan...
Biler jd cm2,x pe...
Ati kata,x pe...lyn je,kwn dia,kwn kiter gak...

Biler kiter syg org tu...
Kita b’cerita dgn dia,citer ngan
tunggul lg baik...

Tp biler dia bercerita ngan kita???
Kita dgr,sepatah2 kite kena ingt...
klu x ingat kita yang kena marah
Ati kata x pe syg katakn…

Biler kiter syg org tu,
Kita & dia lpr...
Tp kiter bg sume roti kita kat dia...
Ati kata,ala jaga lh ati dia,sian dia…

Biler kiter syg org tue,
Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih,
Tp biler kita letih,dia srh jugak kiter lyn dia bila dia bsn...
Adil ker???Ati kata,ala bukan selalu pun...

Biler kiter syg org tue,
Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,
Tp biler kita sakit,
Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan hari kesakitan kita,
Ati kata,ala x pe,x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam...

Biler kiter syg org tu,
Kita x pnh pntingkan diri sndri,
Tp dia hpokrit thp gaban..
Ati kata x per,dia mmg cm2 kene lah trima...

Biler kiter syg org tue,
Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya,
Tp dia x tahu kiter b’dpn dgn maut,
Wlpn kiter skt,dia kata kat kiter,sakit bese2 jer,jgn nk mngarut...
Ati kata,cmnelah dia biler kiter x de,msti dia hepi...

Biler kiter syg org tu,
Kiter x snggp tngk dia derita,
Tp dia x prnh hargai diri kiter,
Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia????

Biler kiter syg org tue,
Kiter snggup tngglkn dia selama2nya untk dia bhgia...
Tp adakah dia tahu pngrbnn kiter??
Ati kata,x pe,janji dia bhgia...

Dan...
Biler kiter dh tngglkn dia selama2nya...
Dia dtg ziarah pusara kiter...
Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mngata kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah bwt kiter tnggu dia...
Dia mintak maaf sebab pernah pksa kita lyn dia time bsn...
Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dnia slh kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn kol kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah x dgr luahan ati kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah bwt kiter klprn sbb dia...
Dia mintak maaf sebab pernah gnggu waktu rht kiter...
Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukan skt kiter...
Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri...
Dia mintak maaf sebab x pernah tngk p’deritaan kiter...

NAMUN SEMUANYA TELAH T`LAMBAT....

Thursday, 21 June 2012

today.. (21/06/2012)

assalamualaikum..


hmm..biasanya lau dh dkt tarikh 21 aku la manusia yg pling happy,sbb dh brjaya brada di sisi dia yg bgitu lame..ye..first time aku dpt brde di smping org yg aku syg dgn begitu lme..hmm..hope allah memakbul kn doa yg aku doa kan setiap hari tu..aku snggup tnggu wlau pom terseksa cbb aku tol2 perlukan dia dlm hidup aku..org len xrase pe yg aku rse,aku tol2 perlukan dia..wlau pom dh byk skit hati,p aku ttp happy dgn dia..aku thu,byk dugaan sepnjg hidup aku..n aku harap dia la hikmah yg akn dtg lm hidup aku..aku ttp tnggu dia..cbb aku syg dia sgt3...org blh ckp itu ini..wat gitu gini..tp aku yg mnggung xakn mudah nk lupakan bnde yg pling istimewa lm hidup aku..bia la,org ckp pape pom..aku tetap percaya kn dia..aku thu dia pom jujur dgn aku..im trust you dear..21/06/2012..the best day in my life..thanks coz always being with me..you know how much i love you..and i hope you never give up for make our relationship is the best relationship in our live..im always miss you n never forget you..you are the best for me..i love you dear..







* only you in my heart.. ily forever.. 

Thursday, 14 June 2012

kenapa perlu rase cam ni ??

assalamualaikum..


adoi...why ? why ? why ? hurm..sekejap ase ok..sekejap ase ko..apa benda la ! penat dah hidup lam keadaan cam ni ? hidup dalam perasaan yg menyakitkan..sekejap boleh,sekejap xboleh..oh ! aku ley jdi gile n tekanan hidup yg tinggi lps ni !! stresssssssssssssssssssssss !!!! ya allah..fahamilah isi hatiku ini..aku lemah ya allah..aku betol2 perlukan dia dlm hidup aku..dah sebulan lebih aku hidup dalam keadaan huru hara cam ni..bibir tersenyum p hati merana..sampai bile aku ley bertahan cam ni ?? engkau pnjgkn lah jodoh aku dgn dia..aku tol2 perlukan dia..perlu sgt3..aku xmo org len..dtg la beribu-ribu depan aku,aku tetap pilih dia..aku tahu semua marah aku bile aku lm keadaan cam ni..p cm ne aku nk wat ? aku dh lawan..p xboleh.tiap-tiap hari juga aku teringatkan dia..hmmm....frust ! hope kwan aku yg senasib dgn ku pom sme sabar..ya allah..engkau kuatkan lah hati aku n kawan aku juga ya allah..engkau bantu la hamba-hambamu ini ya allah..hanya kepada engkau hambamu meminta..dan hanya engkau juga yg memakbulkan segalanya..awak..hanya awak yg faham apa yg saya nak lam hidup saya..

Sunday, 10 June 2012

kekuatan jiwa..



Doa / Surah / Ayat Untuk Kekuatan Jiwa

عو ذ بالله من الشيطا ن الرجيم
Auzubillahi minassyaithonirRajiim

Ya Allah aku berlindung kepadaMu dari Syaithon yang kena rejam

بسم الله الرحمن الرحيم
Bismillahir-Rahmanir-Rahiim

Dengan nama Allah yang amat pengasihani lagi amat penyayang

ر ب اغفر وارحم وأنت خير الراحمين
Rabbighfir warham wa anta khairar-Rahimiin

ya Tuhan ampunilah dosaku dan kasihanilah kerana Engkau Tuhan Yang Sebaik-baik Penyayang.

ربنا ظلمناأنفسنا وإن لم تغفرلنا وترحمنا لنكون من الخا سرين

Rabbona zolamna waillam taghfirlana watarhamna lana kunanna minalkhasiiriin

“Wahai Tuhan kami, kami telah menganiaya diri kami, dan jika
Engkau tidak mengampuni dan memberi rahmat kepada kami, niscaya
kami termasuk orang-orang yang rugi.”


رب إني ظلمت نفسى ظلماكثيرا وإنه لايغفرالذنوب أنت

Rabbi Inni zolamtu nafsii zolman kasiiran wa innahu la yaghfiruzzunuuba illa anta

“Ya Tuhanku, sesungguhnya aku telah menganiaya diriku sendiri
dengan kezaliman yang banyak, dan sesungguhnya tidak ada yang
mengampuni dosa-dosa kecuali Engkau"

Asy Syibli berkata ketika terlanggar tangan Al Junaid,
لا حول ولا قوة إلا بالله العلي العظيم
“Laahaula wa laa quwwata illa billah’Aliyyil’Aziim.”
Maka berkatalah Al Junaid,
“Perkataanmu menunjukkan bahwa engkau sedang merasa sempit
dada.” Dia menjawab, “Engkau benar.” Dia berkata, “Kesempitan
dada itu meninggalkan kerelaan terhadap qadha’.”



*berikanlah aku kekuatan yg kuat kepada hambamu ya allah..aku manusia yang daif..yg byk melakukan kesalahan kepada mu..engkau berikanlah kekuatan yg sedalam dalamnya dalam diri ku ini..aku merasai apa yg aku rasa..semua rasa ku ini bercampur-campur,hanya engkau yg merasai..aku sendiri tidak tahu bagaimana untuk menjelaskannya..hanya dengan senyuman sahaja yg aku mampu..


Friday, 8 June 2012

kehidupan...

assalamualaikum..

kenapa setiap wanita perlu merasai KESEDIHAN,KEKECEWAAN,KEPEDIHAN,KEMURUNGAN,KELEMAHAN,dan pelbagai ke ke lagi la..hehe...kenapa kena rase tu dulu sebelum menemui kebahagian ? apa tujuannye ? hmm..semua ni dah ketentuan dari dia right ? kita manusia kena terima je..untuk apa ? untuk menguatkan diri kita right ? ye..kadang-kadang aku kuat,kadang-kadang aku lemah..thanks awak still ada untuk saya..tapi lau boley saya nak awak ada untuk saya selama-lamanya,bukan untuk hari ni saje..dan bukan untuk time kita tgh suka-suka je..awak,saya nak awak tahu,saya sayang awak sangat-sangat..walau dah banyak bnde yg mnykitkan hati saya,tapi saya still nak awak ada kt sisi saya..awak rase bodoh x saya cm ni ? hehe..dh la stop it..bia saya je la yg rase semua ni..hehe..saya tahu,walau pom ini yg saya tgh rase skrg,saya harap akan dpt kebahagiaan tu xlame lagi..hope awak kebahagiaan saya..seriously,saya ase cm kosong je lm fikiran saya,nth apa yg saya fikir pom xthu..saya tetap tunggu awak walau beribu tahun sekali pun..bia la org nk ckp pe..tu hak saya,bkn hak diorg..semoga ALLAH makbulkan doa saya sebelum saya tutup mata..you will be my mine..just wait and see.. =,=

Thursday, 7 June 2012

result menghantui =)

assalamualaikum...

dari semalam lagi duk teringat,esok pgi,bkk netbook,taip laman e pantau..nk tgk result..huhu..alhamdulillah..kebanyakan semua meningkat,just ad 2 subjek yg down ckit..xdop mood nk jwb subjek tu kot ! seriously,exam ari tu aku just cincai-cincai je jwb..jwpn entah ke mana,fikiran aku pom melayang entah ke mana..byk termenung and tido je time exam ari tu..mmg xde mood gile nk jwb,ari pertma exam pom dh xsentuh buku..mmg mase tu just redho je la apa yg aku jwb..mls nk brhrap sgt dgn result exam kli ni..p ble dh taip laman e pantau td,mmg trkejut gile,mmg la result x la hebat sgt,bkn nye sume straight A..p x sngke la,stiap subjek tu ada peningkatan..just 2 subjek je menerun..2 subjek tu mmg mnurun sbb aku fed up time jwb soaln tu..nth pape..aku je ase mls nk jwb..tapi ALHAMDULILLAH.thanks god..bersyukur la dh dpt result yg ok cm tu..wlau x ok cm bdk2 cerdik..p alhamdulillah dgn semua pningkatan tu..INSYAALLAH,trial SPM t aku akn wt yg terbaik..yela..thun ni je la nk merasa exam SPM kn..wt yg terbaik la..INSYAALLAH..doa-doakan untuk aku ye..hehe..tapi bile dh strt cuti skola ni,buku pom ntah ke mana,aku pom ntah ke mana..tgk la lau time cuti..jdi cm ni..ish2..hehe..aku thu,byk dugaan yg dtg lm hidup aku semenjak 2 menjak ni,tapi xkn aku nk lemah kn ? hmm..aku msti kuat..p cm tu la,kdang2 aku lemah,kdang2 aku kuat,pelik la dgn aku ni..kasi tampar skli ! hehe..thnks la awk cbb still ad untk sy..syg awk la ! opsssssss ! hehe.. >merepek je< ok..thats all..tu je nk ckp..hehe..ok,wish me luck in my trial exam ok ? doa-doa korang sgt berharga..terima kasih..see you again..   :)










* ha..cm ni la aku..nk2 exam berlambak la buku..pas tu mula la mulut ni duk bising-bising baca nota smpai tgh mlm..haha..ok..stress kn kdang2 ? mmg pom ! hehe..tp apa kan daya,ni la kehidupan sebagai pelajar.. i will do my best for my future... =)

Tuesday, 5 June 2012

terlalu obses ngn Adele . .

assalamualaikum..awak ? hehe..


ha..ni kes dgn awk la ni..smpai sy pom dh terlalu obses ngn Adele..yela..awk suke dia lg kn..dia cntik,gebu,comel,suara best,smpai nk khwin ngn dia..ok..jealous..  =,=
best pat tgk konsert Adele ngn awk..ceh,,tgk konsert tu..korang ada ? haha..tgk konsert la sgt..wekk ! hehe
p kn,sweet sgt2 kn ? aumphh..ok..jealous lg dgn psgn couple yg bgitu sweet..kite ble lg ?? haha..ok..dh strt mngrut..skli skle..pewwittt ! haha..saya suke dgr lagu yg SOMEONE LIKE YOU..tacing2..huhu..thanks luangkn mase dgn sy n fmily..sy awk la..hehe..eh ? ad org jeles x ? erm..bia la..hehe..muahxs skit ! hehe..ok..ase nk upload je konsert tu,ceh..haha..bia la..awk ngn sy je kn ade mse tu kt konsert Adele..korang pe thu ? haha..merepek je..mmg best la..terbaik ! tp awk terbaik lg ! hehe..


video

* best lagu ni..smpai kn Adele sndri mnglirkn air mata..layan abis...

bercerita LA sikit ... =)

assalamualaikum...




ha..bru nk update tuk ari ni..bru blik dri Melaka..penat la..mls la nk update..hehe..seronok jgk la g sne..dpt mkn mskan MAK NGAH yg terbaik pnye ! tabik la ngah ! mmg best mskn ngah ! ase nk melekat je kt stiap msakan ngah..ase nk mkn je skmo..adoi..mmg knyang gile la lau g umh ngah..t Nurul dtg lg ye ngah..msk best2 agy tau..insyaallah hujung thun lau xde pape hal n Nurul dh abes exam,kteorg dtg lg..kite truskn plan TERBAIK pnye tu k ? haha...thnks alot Ngah..Mmg best lau g umh Ngah..best cbb dpt mkn ! haha  >jhat je<




*ni kite nk upload gmbo sepupu-sepupu and family kite..xrmai pom mse ni..rmai xikut..ni je yg ade..hehe..



zoo Melaka
Dataran Ayer Keroh


with my brother..handsome kn ? cehh..haha

adik-adik and cousin aku..cantik2 kn ? 

jalan-jalan lagi..xpenat ke ?

banyak sgt kamera mase ni..xthu nk tgk yg mne..hehe

ok..gambar ni khas tuk MR TOINK sy..hehe

ok..tu je gmbo..ada lg,p xkn nk upload sume kn ? ish rela x..hehe..at least time cuti ni dpt jgk luangkn sedikit mse ngn fmily kn ? nk2 ayh kite,busy memanjang..susah nk bersama ngn dia..but,its ok..cuti skola ni pom dh kire ok luangkn mse ngn anak-anak n bwk anak-anak berjalan kan ? ok..thats all..see u again ..

Friday, 1 June 2012

BErGaMbar *KLIK KLIK KLIK*

ASSALAMUALAIKUM   =,=




update lagi..lalala..hmm..bye-bye to Paka and welcome to Melaka..happy ? erm..nth..rndu ! haha..eh,sblum kite nk smpai kt sni kn kte di tnggl kn di tepi jln..ayh kite tnggl kn kite..dia pergi jln..kbtulan kt tgh jln besar tu nmpk free n cool je..apa lagi..JOM KLIK KLIK KLIK !
kite mmg suka brgmbar..nsib baek jln tu cool je..mnta maaf la driver2 semua..saya wt menyemak kt tgh jln..sy nk bergambar skjap la sblum bertolak ke Melaka..awk apa thu ? haha..ok..t kte upload gmbo tu k ? biasa2 je..just tmbh tulisan je..ok..wait and see !






1

2

3

4

5

6




* just for fun... peace ! =,=

sedih + gembira = sume ade =/

asslamualaikum . .


ha..ari ni update blog lg ? gile x gile ? bia la lau gile pom..huahuahua..hmm,ari ni kn tersentuh sgt2..yela..MR TOINK wt sy heppy .. xsangka dia betul2 beli kan pau ayam untuk saya..sedap sangat-sangat + pedas = sakit perut =/
tapi xpe,best..sayang awak ! hehe opsss ! awak,saya rindu gile2 kut kt awak..awak thu x ? rindu sumenye sal awak..eh,ase nak upload la gmbo pau tu ! eleh..gmbo pau pom nk upload kn ? kuno je..erm..bia la..nk bg thu nye saya ad pau ayam..korang ade ? xde kan ? haha..thanks ye MR TOINK dh beli kan pau tuk saya.. muahxs sikit ! =*




 * ha ni la pau nye ! sedap sgt2 ! thnks awak ! awk mmg the best !




tapi kan sy suka dgr dia nynyi..makin best la suara dia..huhu..alapadang..npe ngn sy ni ? dh suke kut ngn suara dia..byk sgt lagu dia nyanyi td..mmg best la..terbaik la awak ! hehe..pe pom..thnks wt saya happy tuk ari ni..hope esok2 awk wt sy happy lg keyh ? rindu awk la ! hehe.. eh ? brpe kli dh duk ulng ayt sme..hoho..bengong je..huhu..ni la slh satu lagu yg dia nynyi..syok..lyn abis !!






* sori la..ter excited plok cite sal awk..jgn mrh..cre cm ni pom dh dpt wt sy happy..hmm..i will miss you..
ha..esok dh start nk brjln jauh..cuti-cuti Malaysia..haha..cuti la sgt..tp kn.sy ase sy nk bwk awk..dont worry,sy sntiasa bwk awk ke mne2..hehe..awk je xthu..hoho..awk tnggu sy blik k ? sy g xlme pom..skjap je pom..i will miss you ! muahxs skit ! take care awk..dont noti2..ok ? sayang awk...