cik Iffa Bercerita

cik Iffa Bercerita =,=

Saturday, 9 February 2013

down , kuat

assalamualaikum .

alhamdulillah masih boleh bernafas seperti biasa wlau pon smlm agak susah utk bernafas . bila keluar bilik pagi tadi , ibu and adik2 cakap kami akan pulang ke kampung . tapi masih belum 'PASTI' sebab kita hanya mampu merancang , ALLAH yang menentukan . masih menunggu BIGBOSS (abah) pulang dari kuantan . lau dia kata ok , so plan pulang ke kampung pon 'ON' la . agak berdebar jugak bagaimana la keputusan tu . betul ke tidak . hope keadaan di sana baik2 saja . AMIN . kenapa ifa tulis tajuk kt atas itu 'down,kuat' hehehe..biasa la lumrah kehidupan manusia,kadang2 kita akn rse down dgn sesuatu and kadang2 kita akn rase kuat bile dpt lwn sesuatu tu . ye , ifa pon manusia yg lemah,naif dan selalu melakukan kesilapan . bila kita trigt blik kesilapan yg kita lakukan or bnde yg mnyakitkan hati kita , kita akan rase down sgt2 . btol x ? kdg2 bila otak berserabut pon kita akn down dgn ttiba . smngat pon melayang entah ke mana . mood pon berkecai . tapi bila kite berusaha melawan sesuatu yg negatif kpd positif kita akn berasa kuat dan kita akn rse boleh ! slps ifa bce satu novel tu , ifa dpt satu smngat baru . smngat how to solve my problem . ye ifa seorg yg cpt down . cpt lemah . tapi ifa xtahu skrg npe ifa blh jdi sedikit kuat , walau hanya 'sedikit' . mybe ALLAH dh perkenankan doa and niat ifa . ifa rse seolah olah dh dpt satu kekuatan yg baru .kekuatan yg bru mcm mne ? ha . itu antare ifa ngn ALLAH je la . mmg btol la apa yg org ckp,nk dpt kebahagiaan tu mmg ssh . perlu tmpuh satu-satu dugaan . apa yg pasti,ifa redha ngn takdir ni . ifa x kisah dgn apa yg ifa rase asalkan org yg ifa sayangggggg bahagia . tu je yg ifa nk tgk dari diorg . so , anggap la ,hari-hari permulaan yg baru . slgi x boleh , slgi tu kita cuba . semoga hari2 kita lebih indah dan diberkati oleh-Nya . aminnn :)







No comments:

Post a Comment