cik Iffa Bercerita

cik Iffa Bercerita =,=

Friday, 8 February 2013

ZAMAN PERSEKOLAHAN

assalamualaikum .

selamat petang and  have a nice day . masih menanti apa dan bagaimana keputusan tu . perkataan tu la yg paling ditakuti dan x mahu ia terjadi . tapi nk wt cm ne . redha dan berharap ia baik2 aje . eh,yg ifa tulis tu xde kaitan pon ngan tajuk kt atas,tetiba flashback balik berita buruk yg dpt dgr smlm . adoi . ok,rilex and cool ifa . huh . no moody and smile :)  yeahhhh !! fuhhhhhh ...

seriously,i miss my school . dulu masa zaman sekolah , mls nk pergi skolah la , itu la ini la . bila dh hbis skolah mula la nk rindu kan ? but normal la tu , itu la siptom2 yg dtg kpd ex student after SPM . bila dh hbis skolah ni , mula la teringat satu2 memory yg menggembirakan dan menyedihkan bila kt skola . start tu la duk tersengih n tersenyum sorg2 mcm org x siuman (gila la senang) hehehe.. ifa boleh dikatakan kerap g skola bila dh abis skolah ni,hahaha..rajinnnyeeeeeeeee g skolah ? opsss ? eh , dgr la dulu,bkn sje2 nk g tayang muka kt skola tu..aishh..hehe..yela,biasa kena g amek adik kt skolah,kdg2 cikgu anta msj sruh dtg skola tolong diorg..hmm..bila smpai skolah,air mata nk meleleh je..apasal la sensitif sgt..benci !!! huhuhu..siptom2 pykit rindu dh dtg..nk wt cm ne..mula la ternmpk kt tmpt2 yg slalu lepak dgn kwn2,mcm2 la teringt..ptg2 plak g skola tgk budak2 kt skola maen netball..waaaaaaaa ! lagi la nk meleleh air mata ni..last year pon ifa msuk netball,setiap ptg turun kt padang wt ltihan netball..hmm..time tu la yg pling bessstttttttttttttttt ! syookkkkkk !  mesti lau adik2 yg bace msti kata apa ntah duk rindu2 skolah . ntah pape . hahaha.. eh2 , korang x rase lg , bila dh ada kt situasi ifa baru ase cm ne perit n rindu nye skola ni . yela , mase form 5 , tiap2 hari cakap 'lambat weh abis skola,bosan dh tgk muka budak2 ni,bosan dh balik lmbat2,bosan dh dgn homework,bosan bosan bosan' .  hari terkahir exam SPM , esokkannye dh sebak rindu kt skola . bila dh habis skolah ni la rase nk g skola balik . nk duk lm kelas balik,rindu kwn2,rindu cikgu2 yg kuat membebel . sumpah rindu semua tu .  

xpe la , kpd adik2 yg masih skolah , guna la peluang yg ada sebaik mungkin,cipta la memori yg indah sebnyak yg mungkin . bestt sebenarnye zaman skolah ni . and zaman skolah la yg pling x dpt dilupakan , and now,ifa tgh tngguu result . adoyai cm ne la result ifa tu . wish me luck k ? hope result ifa bagus kali ni . aminnn . erm,ifa dh dpt tawaran belajar , tapi abg ifa dh warning awal2,klau yg dpt twaran melalui tlefon xpyh la,x ok kut . and ifa pon rse cm tu jgk,better tnggu result SPM je la . mne thu rezeki lebih meluaskan ? hope kwn2 ifa pon dpt result yg gempak2 . amin . ok la . tu je . mngisi kekosongan petang2 cm ni dgn ber blog . lg pon lme dh x ber blog kn . last year busy ngn SPM , skrg free smntre tnggu result blh la ber blog,t dh smbung blajar busy balik kn ? huhuhu.  ok la . assalamualaikum . :)

No comments:

Post a Comment