cik Iffa Bercerita

cik Iffa Bercerita =,=

Monday, 18 February 2013

pahit dan manis . .

sebenarnya ifa tengah tengok sepasang kekasih kat hujung sana . makwe dia punye kain terbang ditiup angin.pewittt . hahaha . nakal tol . ^,^ 





assalamualaikum..

hai ? poyo je kan gambar kat atas tu . wekkk ! hehehe . biar kan budak tu , dia memang suka layan perasaaan sorang-sorang . katenye jiwa kacau . betol ke ? entah la . x tahu , so , jum kita terjah diaaaaa !! hehehe .

semua orang ada pahit dan manis dalam kehidupan kan ? sama jugak dengan ifa . tapi bila ifa fikir balik , kehidupan ifa banyak pahit dari manis nye . ke mana kemanisan itu ? semut curi ke ? hehehe . just kidding . biasa la lumrah hidup kan , mesti ada gembira sedih kecewa and bla bla bla . sekarang ifa nak lawan semua yang ifa rase ni . walau pon pahit ifa tetap kena lawan semua tu kan ? sampai bila ifa nak hidup dalam keadaan yang pahit ni ? insyaallah akan cuba semampu yg boleh ! chaiyok-chaiyokk ! bila tengok orang laen bahagia , ifa pon tercuit sedikit . diorang nampak happy . ifa pon happy , tapi kadang-kadang . ada jugak kan happy kadang-kadang cam tu ? bengong tuk diri sendiri . hehehe . ifa sebenarnye rindu kat someone . rindu rindu dia dia . hehehe . siapakah dia ? tetttttttttttttttttt ! ada dalam hati ifa . dah lame dia duk bersembunyi dalam hati ifa . hahaha .dia la yang banyak and selalu wat ifa happy , ketawa . bukan mudah nak lupakan orang yg dah selalu muncul depan mata and dalam hidup kita . bukan mudah nak buang jauh-jauh . dan semua itu bukan mudaaahhhhh ! walau pon apa yang berlaku , ifa harap dia sentiasa bahagia , tersenyum , murah rezeki , diberikan kesihatan dan diberkati oleh Allah . ini lah pengorbanan ifa untuk dia . ifa terima keputusan dia . dan hormat keputusan dia . dia tua setahun dari ifa . so , yang tua dihormati , yang muda dikasihani . ingat tu ! hahahaha . yes , ifa still ambik berat and ambik tahu sal dia , sebab bertahun-tahun dah ifa selalu ambik berat sal dia . ifa pon x tahu dah nak ubah mcm mne . sebab selalu dh macam ni , susah nak stop . tapi xpela , ifa suke asalkan x sakitkan hati sendiri  . kadang-kadang soal hati sendiri kena fikir jgk , x boleh lepas tangan macam tu kan ? kalau hati sakit semua kerja x menjadi . semua org nk marah , semua bnde nak baling . hehehe . but its ok , dengan semua pahit dan manis ni ifa akan jadikan semua tu sebagai kekuatan dan ketabahan tuk diri ifa sendiri . 

THE END .

2 comments:

  1. sape dik? olololow... if kte sayang org tu.. kte patut lepaskan dye.. if dye ingat kte, then dye akan cari kte balik.. in sha Allah, perhaps... : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. ex adik . yes,btol akak.and itu lah pengorbanan adik kt dia,adik hormat kptusan dia,and dia prnh ckp 'klau ada jodoh xakan kemana'. and kte org still amek brat antre stu sme lain even x cple . dia smngt adik,dia yg byk bg kkuatan kt adik.and adik n fmily slalu spend time sme2 ngn dia ..rindu sume tuuuu :")

      Delete